Relia Økonomi

Genopret din økonomi

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home For Selvstændige Personlig konkurs og klar til nyt firma

Personlig konkurs og klar til nyt firma

Email Udskriv PDF

Personlig konkurs og klar til nyt firma
Er du iværksætter eller selvstændig, som er gået personligt konkurs og ønsker at starte virksomhed igen, så har vi løsningen til dig.

I Danmark er det normalt svært at komme ud af en personlig konkurs, da du ikke normalt har arbejdsro til at oparbejde en kapital til at betale gammel gæld af med. Man er ude af stand til at eje og stifte forpligtelser, hvorfor det at eje og kontrollere en virksomhed er en umulighed. 

I andre EU lande har man andre mere iværksættervenlige muligheder, som vi kun kan glæde os til også bliver hverdag i Danmark.

Indtil da, har Relia en løsning, som medfører endnu flere fordele end blot at give mulighed for du igen kan stifte og drive en virksomhed med arbejdsro og beskyttelse af din nye virksomhed.

Kone-ejerskabs-fejlen
Mange der er ramt af en personlig konkurs, f.eks. i en enkeltmandsvirksomhed, vælger at stifte en ny forretning med konen eller kæresten som ejer personligt. Om end det er en fin gestus at forære konen/kæresten hele ens kommende indtjeningspotentiale og værdier med det samme, giver det også en følelse af lappeløsning og ikke mindst en stor risiko for ens bedre halvdel. En mulighed er et IVS selskab med begrænset ansvar.

Løsningen

Ved at stifte et familiefond (kræver dog mindst 300.000 kr.), som også fungerer som en arveløsning til dine børn, har du den perfekte ejer til din virksomhed. Under fonden ejes et holdingselskab, som beskytter og opsamler tidligere års overskud i driftsselskabet, som ejes af holdingselskabet. I driftsselskabet har du din daglige gang som direktør og kunderne handler med dette selskab.

Driftsselskabet kan være et A/S, ApS. Stiftelse af ApS kræver mindst 50.000 kr.

Skal du starte helt fra nul, kan et IVS (Iværksætterselskab) være en god start, da kapitalkravet kun er 1 kr., og derfor kun koster omkostninger til selve stiftelsen. Vær opmærksom på at SKAT kan kræve sikkerhedsstillelse, hvis ledelsen har gammel gæld over 50.000 kr. til det offentlige.

Kapitalen du optjener i din konstruktion er uafhængig af dine personlige aktiver og dermed også din gæld. Du har derfor fred og ro til at oparbejde et kapitalgrundlag og fast indkomst før du indfrier din gæld til kreditorer.


Skattefordele
Ikke nok med du får en mulighed for at stifte og drive virksomhed igen, opnår du også skattemæssige fordele. Over en periode på 10 år opnår du et kapitalgrundlag der er 70% større end i et almindelig dansk konstruktion.


Kreditorforhandling
Vi tilbyder vi hjælp til at få bedre aftaler på plads med kreditor via forhandling, opstilling af budgetter og opsætning af diverse dokumenter i forståeligt ”banksprog”. Ikke mindst sikrer vi, at du som privatperson ikke står ansigt til ansigt med kreditorer, hvor bløde værdier ofte kommer i spil.

Med os som samarbejdspartner er der fokus på at opnå et overskueligt fremtidigt forløb, som både du og dine kreditorer kan tilslutte sig. Vi holder korrespondancen med kreditorer, så du kan koncentrere sig om din nye virksomhed og dit familieliv, da det i sidste ende kun er det, der kan garantere kreditor en fast og sikker afvikling af din gæld.

Du har ydermere mulighed for at låne penge af holdingselskabet, og handle kreditorerne af, enten via akkord eller blot skylde holdingselskabet gælden i stedet for dine nuværende kreditorer. På denne måde opnår du ro i maven, en hurtigere afvikling af din gæld, samt et solidt fundament til din nye forretning.

Priser
Relia hjælper mange iværksættere på fode igen i disse tider, og vi ved at økonomien er stram efter en personlig konkurs, og derfor er vores priser også derefter. De er dog altid afhængige af løsningen, så ring og lad os give dig en nøjagtig pris.